Dlaczego warto przygotowywać własne pasty kanapkowe?
Pozwalają na włączenie większej ilości warzyw do jadłospisu.
Pozwalają nam przestrzegać bardziej zróżnicowanej diety.
Uzupełniają naszą dietę w wiele cennych składników odżywczych takich jak: witaminy, składniki mineralne, błonnik pokarmowy, fitosterole czy antyoksydanty.
Wspierają walkę o szczupłą sylwetkę i ułatwiają unikanie kalorycznych przekąsek kupionych przypadkowo na mieście, ponieważ łatwo je ze sobą zabrać i zjeść z pieczywem czy warzywami, gdy poczujemy się głodni.
Pasty zaproponowane przeze mnie są łatwe do wykonania i można je jeść na wiele sposobów m.in.:
standardowo na pieczywie,
z krakersami,
z warzywami jako dip,
z paluszkami chlebowymi,
z tortillą.
Koniecznie wypróbujcie moje propozycje - to tylko 5 składników w każdym przypadku
Twój komentarz