Patryk Lipowski
09 Luty

9.02 Dzień Pizzy - sprawdź przepis!

Kliknij "czytaj więcej" i sprawdź przepis na : Pizza na gotowym spodzie z szynką parmeńską i rukolą

Pizza na gotowym spodzie z szynką parmeńską i rukolą

Składniki:

  • Spód do pizzy gotowy Gusto Bello (Biedronka) 1 szt (140g) 396 kcal
  • Oregano pół łyżeczki  (1,5g) 4 kcal
  • Passata pomidorowa 15 łyżeczek (150g) 36 kcal
  • Przyprawa Bazylia pół łyżeczki (1,5g) 3 kcal
  • Ser mozzarella półtłusty  4 plastry (60g) 152 kcal
  • Szynka Parmeńska 2 plastry (20g) 45 kcal
  • Pomidorki koktajlowe 1 garść  (100g) 26 kcal
  • Rukola 1 garść (20g) 3 kcal


Sposób przygotowania:

  1. Passatę wymieszać z solą, pieprzem, bazylią, oregano lub ulubionymi ziołami, posmarować spód.
  2. Ułożyć plastry sera i szynki.
  3. Piec 10 min. w temperaturze 200 C lub przygotować na gorącej patelni pod przykryciem do rozpuszczenia sera.
  4. Wierzch posypać rukolą. 

Twój komentarz




POKAŻ
Patryk Lipowski - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ