Składniki:
- płatki owsiane 100g
- masło orzechowe- najlepiej płynne 60g
- miód płynny 30g
- orzeszki ziemne 30g
- nasiona chia/ nasiona lnu 20g
- gorzka czekolada- 4 kostki (20g)
- mleko, kilka łyżek
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki oprócz czekolady i mleka łączymy, tak, aby stanowiły jednolitą masę.
- Można wyrobić ręką lub w malakserze na najmniejszych obrotach. Jeżeli masa będzie bardzo sypka można dodać 2-3 łyżki wody.
- Na podłużną foremkę (keksówkę) wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę i dokładnie ugniatamy.
- Pieczemy 15 min w 170 stopniach.
- Po przestygnięciu kroimy na porcje- mi wyszło 8 szt i dekorujemy czekoladą roztopioną w łaźni wodnej z odrobiną mleka. Smacznego!
Twój komentarz