Składniki:
-Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
-Erytrol 40 g (4 łyżki)
-Jajo 50 g (1 sztuka)
-Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
-Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
-Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
-Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
-Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)
Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową. Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.
Kontakt:
- 695 499 077
Patryk Lipowski
OPINIA PACJENTA: Jestem bardzo zadowolona, że trafiłam do Pana Patryka. Dieta jest urozmaicona , nie czuję głodu a efekty bardzo zadowalające. Jestem pewna, że przygotowane przez pana przepisy zagoszczą na stałe na moim stole. Polecam.
Twój komentarz